Tillbaka i träning igen….

efter en jäkligt skön o välbehövlig vilovecka!!!

La verkligen träningen åt sidan helt o hållet denna vecka, eller ialf min egna träning! Är lite svårt att ta distans till gym miljö & träning när man jobbar som PT, men är nu helt utvilad o mer än taggad att komma igång med träningen igen!

Sedan jag satte min fot på gymmet så har jag aldrig följt något redan ”klart” träningsschema! Har så gott som alltid kört på känn men har alltid haft en grund som jag lägger träningen efter, o de är såklart basövningar! Har så gott som alltid byt ut några övningar från pass till pass men kände att de skulle vara kul att följa något som redan är ”klart” så slipper man tänka efter utan man går till gymmet, kör övningarna som man ska, tar i som bara den & sen bege sig där ifrån!

Träningsschemat jag kommer följa kallas för Y3T & de är Neil Young som kommit på träningsschemat! Själva träningsschemat kommer sträcka sig över en 4 veckors period! Man kommer variera repsantalet vecka till vecka! Vecka 1 är fokus på tunga basövningar, repsen kommer ligga runt 6-8, vecka 2 kommer man kombinera basövningar med isolationsövningar & man kommer även höja repsantalet per set till 10-12 reps!
Dem 2 sista veckorna är tanken att man verkligen ska förgöra muskeln man ska träna, repsantalet kan hamna mellan 14-40 beroende på vad man kör för muskel, men målet är att muskeln ska vara helt slutkörd när man är klar med passet!
Det som är unikt med Y3T programmet är att under vecka 3 & 4 när man verkligen kör högreps så kommer man krossa typ 2 muskelfibrer samtidigt som man krossar typ 1 muskelfibrerna! Genom att köra så kommer man få snabbare resultat (Sen är de ju olika på person till person för alla är olika, men är värt ett test ialf)

Förutom detta så ska dem ultrahöga repetitionerna bidra till att man har lättare för att hålla en lägre kroppsfettsprocent, genom att dem höga repetitionenrna kraftigt ökar mängden syresatt blod i kroppen vilket direkt förbättrar hur kroppen tar hand om, & använder sina energidepåer!
Några profiler som kör efter detta program är bla Flex Lewis, Ava Cowan, Hiedetada Yamagishi & Rich Gaspari!

Ska bli riktigt kul att testa något nytt, sen får man se om de funkar eller ej, men helt klart värt ett försök!

En 4 veckors period kan se ut så här:

1972255_10152094124709682_1609058629_n

Vill önska alla en fortsatt bra söndag, själv kommer jag spendera den i soffan! Körde rygg imorse (passet ovan) & har fixat dagens bestyr med matlådefix för veckan så nu är man värd lite lugnt o skön tid i soffan/sängen!

Mr.O

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>